Contractmanagement

Ga naar de inhoud

Contractmanagement

ProFaction, Maatwerk in Bedrijfsvoering
Gepubliceerd door Simon Postma in Zorg - Algemeen · 29 augustus 2019
Onbekend maakt onbemind

De toegevoegde waarde van een effectief en efficiënt georganiseerd contractmanagement is, ook in de zorg, vaak onbekend en wordt daardoor sterk onderschat.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat in Nederland het beheer van contracten, overeenkomsten, SLA’s en andere documenten bij meer dan 80% van alle organisaties sterk voor verbetering vatbaar is. Bij 66% van de onderzochte bedrijven worden er ongewenst contracten verlengd. Daarbij gaat veel tijd en geld verloren en de zorgsector vormt daarin helaas geen uitzondering.

Vraagt u zichzelf eens af

Is uw organisatie in control? En dan specifiek als het gaat om het proactief managen van afloopdata, automatische verlengingstermijnen, afspraken en het effectueren van afgesproken bonusregelingen? Niet voor niets vraagt uw accountant steeds dieper door op deze materie. Hij ziet de risico’s die hieruit voortvloeien als een serieus compliance risico.

De praktijk
Wij zien regelmatig de bevestiging van het bovenstaande. Wij komen nog steeds beperkt werkende - en verouderde - excel deeloplossingen tegen. Ook zien wij een grote verspreiding van mappen met fysieke contracten over vele locaties en medewerkers. Iedereen is een beetje verantwoordelijk. Niet zelden leidt dat tot onnodige discussies, irritaties, verstoorde verhoudingen en verlies van tijd en geld. Het verantwoordelijke management moet beslissen zonder adequate rapportages en inzichten.

De oplossing
ProFaction heeft zorgvuldig marktonderzoek gedaan naar veel verschillende softwaretoepassingen in de cloud en onze conclusie is dat er voor weinig geld enorme verbeteringen zijn te realiseren. De juiste keuze i.c.m. een goede implementatie zorgt ervoor dat u op dit onderdeel in control raakt en dat vanaf nu de verantwoordelijkheden duidelijk zijn belegd. Voortaan ontvangen de juiste medewerkers automatisch de juiste informatie over het juiste contract op het juiste tijdstip.

Om welke documenten gaat het?
De onderzochte pakketten worden in de praktijk breed ingezet, afhankelijk van de behoeftes van de gebruikers. Naast contracten kan het ook gaan om overeenkomsten met eigen klanten, mails met afspraken, vergunningen, licenties, leningen, sponsoring, abonnementen etc.

Wat past het beste bij u?
Er zijn oplossingen in vele soorten en maten. De uitdaging is om uit het brede aanbod juist dát software pakket te kiezen, dat het beste is aan te passen aan uw wensen. De éne organisatie vindt het belangrijk zoveel mogelijk toepassingen en soorten documenten te integreren in één pakket, terwijl een ander op zoek is naar een “recht toe recht aan” oplossing. Wij adviseren u daar graag in en een uurtje brainstormen kost u niets.0
beoordelingen
Terug naar de inhoud