Eten en Drinken. Visie, Beleid en/of Grootboekpost?
Gepubliceerd door Simon Postma en Henk Hamminga in Zorg - Algemeen · 28 mei 2019
Eten en Drinken
Visie, Beleid en/of Grootboekpost?
Binnen veel zorgorganisaties speelt “Eten en Drinken” iedere dag opnieuw een belangrijke rol. De gezondheid en het welbevinden van patiënten en bewoners hangen hier nauw mee samen.
De wensen binnen Cure en Care zijn zeer divers. Eten en Drinken is daarom afgestemd op veel verschillende doelgroepen.
- Binnen Cure is de opnametijd vaak kort en vooral gericht op snel herstel en beleving rond Eten en Drinken. Goede beschikbaarheid en kwaliteit zijn belangrijk, maar onder meer ook de mogelijkheden om mee te eten voor bezoek.
- Care verandert in snel tempo naar kleinschaligheid en soms naar zorg-thuis. Eten en Drinken vindt steeds meer plaats als dagactiviteit.
Actueel
· Borging kennis en expertise Eten en Drinken bij kleinschaligheid.
· Beheersing kosten Eten en Drinken.
· Concepten met keuze zelf koken en/of inkopen.
· Ondervoeding is binnen Care en Cure speerpunt. Leveranciers bedenken diverse oplossingen.
De SNAQ-score is een bruikbaar stappenplan om ondervoeding te signaleren.
Een goede verbinding tussen Visie, Beleid en Grootboekpost is noodzakelijk om te komen tot de juiste mix van:
- Kwaliteit
- Continuïteit
- Tevredenheid
- Duurzaamheid
- Betaalbaarheid
Waar ligt bij u de uitdaging? Is de dagelijkse verstrekking gebaseerd op afstemming en visie richting de individuele cliënt? Of benadert uw organisatie dit vooral als een grootboekpost?
Is uw organisatie voorbereid om deze vragen te beantwoorden?
ProFaction ondersteunt u
onafhankelijk en deskundig
in deze zoektocht.
0
beoordelingen